KA85 Sweet Potato   Statskontrolleret økologisk

Sweet Potato
3 knolde 50,00 kr.   Udsolgt

Kan desværre kun leveres som plante i 2019, ikke som knolde.

Der kan sagtens opnås et fornuftigt udbytte af søde kartofler i vores klima. Svenske forsøg har givet ca 1,5 kg pr. plante på friland. 

Planten er ikke mere varmekrævende end f.eks. tomat eller peber - udviklingstiden er dog lidt længere - ca. 110-120 dage. Derfor startes der relativt tidligt op og ved minimum 20-25 grader og udplantes ved jordtemperatur på minimum 14-15 grader. Jorden skal være løs og næringsrig.

Sweet potato er også velegnet til dyrkning i 4-5 liters potter, så er de nemme at beskytte mod evt. tidlig nattefrost. 

Ønskes rigtig mange kartofler, er det nemt at lave stiklinger på den enkelte kartoffel, som stilles halvt i vand på et lunt sted (22-25 graders varme). Når spiren har en længe på 6-7 cm, brækkes den af og prikles i en potte med plantejord. Denne metode forlænger selvfølgelig processen med 1-2 måneder, men man kan på denne måde lave 30-40 stiklinger på en enkelt kartoffel (der findes udførlig plantevejledning via Google). 

Kartoflen er færdig udviklet, når bladene gulner efter ca. 120 dage.

For langtidsopbevaring lægges de høstede kartofler et varmt sted (22-28 grader) i 10-14 dage. Dette fremmer skaldannelsen og øger sukkerindholdet. Kan herefter opbevares i op til 6-8 måneder.  
  Info
Kategori  Kartofler, jordskok
Latinsk navn  Ipomoea batatas
Sort Beauregard
  Vejledning
Plante- x rækkeafstand 30x50 cm